Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutus on hyvä keino varautua tulevaisuuteen. Se on valtakirja, jolla jokainen voi valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan asioistaan sen varalta, että tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Valtakirjassa määritellään ne asiat, jotka valtuutus kattaa.

Pätevän valtakirjan tekeminen edellyttää, että tekijä ymmärtää riittävällä tavalla sen merkityksen ja sisällön. Edunvalvontavaltuutusta säilytetään niin kauan, kunnes tarve sen vahvistamiselle ilmenee. Tehty edunvalvontavaltuutus on suositeltavaa antaa valtakirjassa määritellylle valtuutetulle säilytettäväksi. Esimerkiksi valtuuttajan tallelokero ei ole suositeltava säilytyspaikka, koska tallelokerolle pääsy tai ylipäätään asiakirjan sijainnin muistaminen voi olla haastavaa siinä tilanteessa, kun valtuutusta on käytettävä.

Jos valtakirjan laatija tulee kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan, valtuutettu pyytää Digi- ja väestötietovirastoa vahvistamaan valtakirjan. Valtuutus tulee voimaan, kun Digi- ja väestötietovirasto sen vahvistaa. Lisäksi tarvitaan lääkärinlausunto valtuuttajan kyvyttömyydestä huolehtia asioistaan.

Edunvalvontavaltuutuksen laadinnalle on asetettu selkeät muotovaatimukset ja siksi se on suositeltavaa tehdä asiantuntijan tuella. Ennen edunvalvontavaltuutuksen kirjaamista kannattaa huolella tutustua aiheeseen ja pohtia rauhassa omia toiveitaan. Voit tutustua aiheeseen liittyen kattavaan tietopakettiin esimerkiksi muistiliiton nettisivuilla tai suomi.fi -sivuilla.

On syytä muistaa, että sellainen edunvalvontavaltuutus, jossa todistajina ovat esteelliset henkilöt, on edunvalvontavaltuutuksena käyttökelvoton.

Edunvalvontavaltakirjan laadinta alkaen 90 euroa. Hinta sisältää neuvonnan, asiakirjan laatimisen sekä allekirjoitustilaisuuden toimistollamme.

Lisätietoa saat soittamalla 044 2936 936 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen valtteri@hautauspalvelurimpilainen.fi

https://www.suomi.fi/oppaat/edunvalvonta

https://www.muistiliitto.fi/fi/etuudet-ja-oikeudet/edunvalvontavaltuutus

Autamme kaikissa hautajaisjärjestelyissä

Hautauspalvelussa suunnittelemme hautajaiset toiveidesi mukaan. Liikkeessämme voit asioida rauhassa ja suunnitella ammattilaisemme avulla edesmenneen läheisesi näköiset hautajaiset. Meiltä voit valita joko yksittäisen tuotteen ja palvelun tai hautajaisjärjestelyt kokonaisuudessaan.