Testamentti

Testamentin tekeminen

Testamentin tekeminen on tarpeen, jos haluat, että omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen muulla tavalla kuin laissa määrätyn periaatteen mukaan. Testamentti kannattaa tehdä kuitenkin myös silloin, kun sinulla on rintaperillisiä, joita haluat kohdella yhdenvertaisella tavalla. Testamentilla voit esimerkiksi määrätä, ettei testamentinsaajan aviopuolisolla ole avio-oikeutta testamentilla saatuun omaisuuteen.

Testamentin muotoja on erilaisia. Yleisin on todennäköisesti aviopuolisoiden keskinäinen testamentti, joka tehdään yleensä lesken aseman vahvistamiseksi.

Testamentti on ankaran määrämuotoinen oikeustoimi. Testamentti on siis tehtävä tarkasti laissa säädetyllä tavalla. Testamentin voi tehdä itse mutta testamentin laatimisessa kannattaa kuitenkin kääntyä perintöoikeudellisiin kysymyksiin perehtyneen asiantuntijan puoleen. Oikein mutkikkaissa tilanteissa on suositeltavaa kääntyä perintöoikeudellisiin kysymyksiin erikoistuneen asianajajan tai muun lakiasiantuntijan puoleen. 

Testamentin laatiminen alkaen 180 euroa. Hinta sisältää neuvonnan, asiakirjan laatimisen sekä allekirjoitustilaisuuden toimistollamme. 

Lisätietoa saat soittamalla 044 2936 936 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen valtteri@hautauspalvelurimpilainen.fi

Autamme kaikissa hautajaisjärjestelyissä

Hautauspalvelussa suunnittelemme hautajaiset toiveidesi mukaan. Liikkeessämme voit asioida rauhassa ja suunnitella ammattilaisemme avulla edesmenneen läheisesi näköiset hautajaiset. Meiltä voit valita joko yksittäisen tuotteen ja palvelun tai hautajaisjärjestelyt kokonaisuudessaan.